Nyhet
14 sep 2020, 13:43 CET

BillerudKorsnäs är nominerade till Svenska Designpriset

BillerudKorsnäs förpackning Precious tävlar i år i Svenska Designpriset. En tävling som dels avgörs av en namnkunnig jury och dels via en öppen omröstning för allmänheten. Röstningen pågår fram till den 20 september och på designpriset.se kan vem som helst rösta på sitt favoritbidrag i tävlingen.

Svenska Designpriset är Sveriges största designtävling – öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och visuell kommunikation. Nyligen utsåg juryn årets nominerade bidrag inom en rad olika kategorier och BillerudKorsnäs förpackning ”Precious” tävlar i år i klassen ”Förpackning”.

Svenska Designpriset baseras till 50 % på juryns röster och till 50 % på folkets röster. I den öppna omröstningen kan vem som helst delta och varje år kommer det in ca 85 000 röster från allmänheten. Vinnarna i Svenska Designpriset avslöjas slutligen vid en prisutdelning på Berns i Stockholm den 12 november. Då ska 28 guldmedaljer och 28 silverdiplom delas ut.

Bidraget Precious
Förpackningen Precious togs fram av BillerudKorsnäs Cartonboard i samband med lanseringen av nya varumärket CrownBoard. Bakom själva konstruktionen står Carton Solutions, BillerudKorsnäs. Den grafiska designen har reklambyrån Cordovan Communication tagit fram och Göteborgstryckeriet stod för konvertering och tryckproduktion.

Vi är otroligt glada över nomineringen. Svenska Designpriset är en prestigefull tävling med en jury bestående av tio tunga namn inom den svenska designvärlden. Att tävlingen dessutom avgörs via en öppen omröstning för allmänheten känns extra spännande – och vi hoppas såklart på att även allmänheten gillar vårt bidrag Precious.
Anders Gathu, Marketing Manager, BillerudKorsnäs

Hur man röstar
Röstningen i BillerudKorsnäs kategori startar måndagen den 14 september och är öppen i en vecka.
1 Gå till https://designpriset.se/rostning
2 Välj kategori
3 Markera det bidrag du vill rösta på
4 Ange din mailadress
5 Verifiera din röst

Precious_DP.jpg

Förpackningen Precious är tryckt i 4-färgsoffset, folierad, behandlad med två olika UV-lacker med effekter, präglad, skyddslackad, stansad, bigad och limmad. Syftet med förpackningen är att visa hur en designer kan förverkliga sina idéer om att skapa vackra, funktionella och hållbara förpackningar med BillerudKorsnäs förpackningsmaterial CrownBoard Prestige. Materialet som använts är CrownBoard Prestige 290 gsm/405µm/15.9 pt.