Nyhet
12 maj 2020, 9:00 CET

BillerudKorsnäs skriver under Tjänstebilsutmaningen

Häften av alla bilar som säljs i Sverige är idag tjänstebilar eller förmånsbilar. Svenska företag har alltså stora möjligheter att påverka vår miljö. För BillerudKorsnäs är det självklart att skriva på Tjänstebilsutmaningen, vilket innebär att alla nya tjänste- och förmånsbilar ska vara miljöbilar.

Tjänstebilsutmaningen är skapad av Fossilfritt Sverige, som på uppdrag av regeringen skyndar på omställningen till att göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland.

Klimatfrågan är viktig för oss och vi har en tydlig målsättning att minska fossila utsläpp i linje med Parisavtalet. Att anta Tjänstebilsutmaningen är ett väldigt enkelt sätt för oss att göra skillnad, och vi hoppas att vi kan inspirera fler företag att göra samma sak.
Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs

För att anta Tjänstebilsutmaningen krävs att man åtar sig att enbart köpa eller leasa tjänstebilar och förmånsbilar som är elbilar, laddhybrider eller biogasbilar enligt regeringens miljöbilsdefinition. BillerudKorsnäs leasar idag ett hundratal tjänstebilar och förmånsbilar i Sverige, och från och med i år ska alla nya kontrakt som tecknas gälla miljöbilar som släpper ut högst 70 gram koldioxid per kilometer.

BillerudKorsnäs står sedan tidigare bakom färdplanen för fossilfri konkurrenskraft som beskriver hur skogsnäringen ska bli fossilfri till år 2045. Där beskrivs bland annat hur BillerudKorsnäs och andra aktörer i skogsindustrin ämnar att minska utsläpp från sina arbetsmaskiner och transporter. Dessa åtgärder ingår däremot inte i Tjänstebilsutmaningen.

Läs mer om BillerudKorsnäs klimatarbete på denna sida.

Här kan man nominera företag att anta Tjänstebilsutmaningen.