Nyhet
17 nov 2021, 13:54 CET

BillerudKorsnäs åter i toppen i Dow Jones Sustainability Index 2021

BillerudKorsnäs behåller placeringen som ett av världens mest hållbara företag i branschen. Årets resultat från den globalt erkända hållbarhetsrankningen Dow Jones Sustainability Index visar att BillerudKorsnäs fortsätter att tillhöra den absoluta toppklassen för hållbara företag och därmed ett av de högst rankade företagen i världen inom kategorin Containers & Packaging.

Dow Jones Sustainability Index är baserat på S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA), som är en omfattande årlig utvärdering av företags hållbarhetsarbete och prestationer. Dow Jones Sustainability Index World inkluderar de tio bästa procenten av mer än 2500 börsnoterade företag.

Vi är mycket glada och stolta över att ha behållit vår topposition i Dow Jones Sustainability Index. Vi har arbetat proaktivt med hållbarhet under många år, vilket har resulterat i att vi har en väletablerad och integrerad hållbarhetsstrategi som presterar bra mot hård konkurrens. Vi vill uppmuntra det ständigt ökande intresset för detta bland investerare och kunder, som påminner oss om att fortsätta utvecklas i dessa frågor.
Louise Wohrne, Hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs

CSA bygger på en analys av bolagsstyrning, miljöprestanda och social prestanda, indelad i 22 kategorier. BillerudKorsnäs fick totalt 76 poäng (av 100), vilket innebär att vi är bland de 10% högst rankade bolagen i branschen i 2021 års S&P Global Corporate Sustainability Assessment (bedömningsdatum: 12 november 2021).

Läs mer om BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete: https://www.billerudkorsnas.se/hallbarhet