Nyhet
9 nov 2023, 10:08 CET

Billerud har femte bästa webbplatsen i Sverige

I år placerade Billerud sig i toppskiktet och fick utmärkelsen "Bästa klättrare" i Webranking-rapporten av Comprend. Vi har klättrat från tjugotredje till femte plats, och är det svenska företaget som har förbättrat sin poäng mest sedan förra året, med 16,1 poäng.

Billerud gets awarded best climber in Webranking by Comprend, and fifth best corporate website.

I årets bedömning rankades de 125 största noterade svenska företagen efter hur väl deras företagswebbplatser uppfyller kraven från målgrupperna (kapitalmarknaden och arbetssökande). Företrädare för målgrupperna har svarat på vad som förväntas av webbplatserna och baserat på svaren definierar Comprend 50 kärnkriterier för att utvärdera företag.

Billerud uppnådde ett anmärkningsvärt resultat på 72,4 i årets ranking, vilket markerar en betydande förbättring med 16,1 poäng jämfört med föregående års bedömning.

"Våra framsteg är en produkt av våra engagerade medarbetare på Billerud och vår starka övertygelse om att en transparent och användarvänlig webbplats är avgörande för att bygga förtroende och effektiv kommunikation med våra besökare. Vi kommer fortsätta att arbeta i den riktningen för att göra vår närvaro på nätet ännu mer värdefull för alla som interagerar med Billerud", säger Nicklas Poshkohani, Web Manager på Billerud.

Sandvik tog förstaplatsen, för andra gången i rad, och NCC och Trelleborg kom på andra respektive tredje plats i rankingen. Det genomsnittliga resultatet var 49,1 för svenska företag.

Vi är glada att se detta resultat efter ett långt år av hårt arbete med integrations- och konsolideringsprojekt relaterade till förvärvet av Verso 2022. Med detta resultat positionerar vi oss också på första plats (#1) för den bästa företagswebbplatsen i kategorin Basindustri för Sverige”, säger Kirsi Andersin, Digital Channels Manager.

Läs Comprends summering av de svenska resultaten

Se hela resultatlistan för de svenska företagen

 

Topp 10

Placering Företag
1
Sandvik
2
NCC
3
Trelleborg
4
Essity
5
Billerud
6
Atlas Copco
7
Holmen
8
SSAB
9
Stora Enso
10
Tele2