Nyhet
15 jun 2023, 15:37 CET

Billerud prisas som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter

Varje år listar Karriärföretagen cirka 200 företag som till unga talanger erbjuder de främsta karriär- och utvecklings­möjligheterna. Billerud prisades redan tidigare i år med denna utmärkelse och är numera också stolta bärare av utmärkelsen att befinna sig på en topp 10 placering bland Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för högskole- och civilingenjörsstudenter.


Från januari till april 2023 genomförde Karriärföretagen en omröstning via sitt studentnätverk, där de ställde frågan: Vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023? Svaret ledde oss till en 7:e plats bland sistaårsstudenter i Civilingenjörsprogrammet och en 4:e plats bland Högskoleingenjörer i deras första och andra studieår.

”Detta är vår debut på Studenternas Topp 10-lista, ett fint komplement till vår tidigare prestation då vi hamnade på 3:e plats bland Civilingenjörer i Young Professionals-kategorin. På Billerud värdesätter vi mångfald och inkludering, vi prioriterar rättvisa löner och förmåner, erbjuder möjligheter för personlig utveckling och avancemang, samt säkerställer en trygg arbetsmiljö. Vi tror starkt att dessa aspekter har bidragit till vår framgång som arbetsgivare”, säger Jimmy Hayashi, Director People Development.

Urvalsprocessen består av flera steg. De arbetsgivare som uppfyller ett flertal grundkriterier, som bland annat att vara minst 250 anställda och/eller ha en omsättning på över 250 MSEK, har möjlighet att bli utsedda till Karriärföretag. De kvalificerade arbetsgivarna granskas av en expertpanel bestående av specialister inom HR, kommunikation och Social Media på fyra parametrar och de 300 arbetsgivare som erhåller högst värde av expertpanelen går vidare till Karriärföretagens jury som värderar och utser Karriärföretagen.

”För Billerud, likt för många andra arbetsgivare, är behovet om kompetens inom teknik- och ingenjörsrelaterade befattningar stort. Vi är otroligt stolt över att vårt arbete med lyfta fram Billeruds arbetsgivarvarumärke har noterats bland studenter och vill skicka ett stort tack till alla studenter som deltagit i undersökningen, tillika alla våra medarbetare för att de gör Billerud till en fantastisk arbetsplats. Vi ser fram emot att välkomna nya talanger till vår organisation!”, säger Julia Åkerlund, Talent Acquisition Partner på Billerud.

Läs mer om utmärkelser som blivit tilldelade Billerud.