Nyhet
12 okt 2023, 11:30 CET

Unga yrkesverksamma utmärker Billerud till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare år 2023

Vi är stolta över att kunna berätta att vi för sjunde året i rad har utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI). Billerud placerar sig även högst bland våra branschkollegor i skog- och pappersegmentet i samma undersökning.


Young Professional Attraction Index (YPAI) är en omfattande undersökning utförd av Academic Work i samarbete med Kantar Sifo. Syftet med undersökningen är att hjälpa arbetsgivare att förstå de värderingar som morgondagens arbetskraft, young professionals, prioriterar vid valet av arbetsgivare.Detta erkännande bekräftar Billeruds ständiga arbete med att skapa en inspirerande arbetsmiljö där morgondagens talanger lockas och trivs.

– Vi är stolta över att återigen bli erkända som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det är också ett kvitto på att vårt hållbara ledarskap och inkluderande företagskultur är utformade för att ge young professionals de verktyg och den miljö de behöver för att utvecklas professionellt och att lyckas i sin karriär, säger Jimmy Hayashi, Director People Development på Billerud.

En av många unga yrkesverksamma på Billerud är Emilia Rinaldo, som arbetar som ingenjör inom produktionen på Gruvöns bruk.

– För mig är det viktigt att arbeta på ett företag som bidrar till en mer hållbar framtid. En av de saker jag gillar mest med mitt jobb är att jag får utvecklas i min roll samtidigt som jag hjälper till att förbättra processerna så att vi kan leverera en hög produktion och högkvalitativ massa till våra pappers- och kartongmaskiner, säger Emilia.

Mer om Young Professionals Attraction Index

Undersökningen har genomförts sedan 2015 och i år deltog 3790 personer i den svenska delen av studien. Totalt deltog 12 107 personer i länderna Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederländerna, Schweiz och Tyskland.

En young professional behöver inte vara ung i ålder utan är i början av sin karriär och har mellan 0-5 års arbetslivserfarenhet.

Våra andra utmärkelser

Billerud har tidigare under 2023 fått fler topplaceringar även bland målgruppen studenter samt för företagets tranieeprogram. Läs mer om Billeruds utmärkelser och betyg.