Nyhet
7 jun 2024, 9:09 CET

Billerud är toppval som arbetsgivare bland ingenjörs- och IT-studenter

I Karriärföretagens årliga omröstning bland studenter om den mest attraktiva framtida arbetsgivaren så hamnar Billerud på en förstaplats bland civilingenjörer och en andra plats bland högskoleingenjörer. Bland IT-studenter är Billerud bland de tio mest attraktiva arbetsgivarna. Ett företag som verkar för en hållbar framtid och en god arbetsmiljö lyfts fram i Karriärföretagens motivering om Billerud som Karriärföretag 2024.

”Detta resultat är en fantastisk bekräftelse på vårt långsiktiga arbete med att skapa en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö. Inte minst i Europa är vi i en tid av kompetensbrist på ingenjörer och mot bakgrund av detta är det extra glädjande att se att framtidens ingenjörer ser en framtid hos oss. Vi är oerhört stolta och ser det som ett kvitto på att våra satsningar på innovation, hållbarhet och medarbetarutveckling verkligen uppskattas av framtidens ingenjörer”, säger Kajsa Mühlenfels, Vice President HR Europe på Billerud.

Karriärföretagens omröstning omfattade över 5 200 studenter från 27 universitet och högskolor runt om i Sverige och som just nu studerar en akademisk utbildning, däribland civilingenjörs-studenter, högskoleingenjörs-studenter, ekonomistudenter och IT-studenter.

"Billerud är en otroligt attraktiv arbetsgivare för sina anställda tack vare företagets stora engagemang för kvalitet och hållbarhet. Med sitt fokus på att leverera förstklassiga förpackningslösningar och att verka för en mer hållbar värld så har Billerud en arbetsmiljö där medarbetarna inte bara är stolta över sitt arbete men också trivs och utvecklas i en positiv atmosfär. Här finns möjlighet att vara en del av en organisation som främjar en hållbar framtid samtidigt som du kan växa och blomstra på arbetsplatsen, heter det i Karriärföretagens motivering.

För mer information om karriärmöjligheter på Billerud och bl.a. lediga tjänster och möjliga examensjobb:

Karriär
Lediga tjänster
Lediga exjobb

Bakgrund – Karriärföretagen Topp 10 Student 2024:
Karriärföretagen har via sitt studentnätverk under januari-april i år genomfört en omröstning gällande valet av framtida arbetsgivare genom att ställa frågan, vilka är de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2024. Billeruds hamnar enligt omröstningen på tio-i-topp bland IT-studenter 3-4 år, 1:a bland civilingenjörsstudenter 1-3 år samt 2:a bland högskoleingenjörer 1-2 år.

Läs mer om Karriärföretagen på deras hemsida.