Pressmeddelande
25 aug 2011, 8:30 CET

Unikt samarbete mellan Billerud, Scanpack och Santa Maria - Designtävling ska locka unga till förpackningsindustrin

Scanpack, Skandinavens största förpackningsmässa, arrangerar tillsammans med Billerud och Santa Maria PackDesign Engineer 2012 – ett nordiskt mästerskap i konstruktionsdesign.
Tävlingen ska bidra till att locka fler unga till förpackningsbranschen och skapa naturliga mötesplatser för erfarenhetsutbyten över generationsgränserna.

PackDesign Engineer riktar sig till konstruktörer och till elever på förpacknings- och designutbildningar i Norden. Tävlingen består av tre deltävlingar och finalen går live på Scanpack i oktober 2012.

Den första deltävlingen genomförs redan under hösten 2011 varifrån 20 bidrag kommer att gå vidare till semifinalen, som arrangeras under våren 2012. Bidragen kommer att bedömas av en jury bestående av åtta representanter från branschen.

– Vi vill dela med oss av vår kunskap och passion för att skapa smartare förpackningar och arbeta långsiktigt med att få fler unga att engagera sig i konstruktionsdesign, säger Jimmy Nyström, Business Development Director på Billerud Packaging Boards.

Tävlingsuppdragen handlar om att ta fram smarta och praktiska förpackningslösningar som passar in i Santa Marias produktlinje.