Pressmeddelande
18 maj 2012, 9:00 CET

Leca Graphics vann Líderpack Awards för förpackningar baserade på Billerud FibreForm®

Två FibreForm-baserade produkter fick fina priser inom mat och dryckeskategorierna vid Hispack, Spaniens största förpackningsmässa. Den ena förpackningen var en tredimensionell godisförpackning och den andra en kreativ box för mousserande vin. Producenten bakom förpackningen var Cycobox, en del av Leca Graphics-koncernen.

Líderpack Awards har sedan 1995 varit de mest eftertraktade priserna i Spanien inom sektorerna för förpackning och Point-of-Sale-reklam. Vinnarna får sedan företräda Spanien i förpackningsvärldens största tävling, Worldstars for Packaging. ”Det har varit fantastiskt att få arbeta med FibreForm-pappret. Vi har kunnat skapa helt nya former och erbjuda imponerande förpackningslösningar, vilket är helt i linje med Leca Graphics affärsidé”, säger Ramón Lantero, vd för Cycobox i Leca Graphics-koncernen. ”Vi är mycket glada att branschfolk inom förpackningsindustrin har valt ut FibreForm-baserade produkter till två av priserna. Det visar tydligt att lockande förpackningar som lyfter fram produkten på butikshyllan och marknadsför varumärket är attraktiva på marknaden”, säger Nuría Renom, affärsutvecklare för hållbara förpackningslösningar vid Billerud.FibreForm är FSC®-certifierat och tillverkas av förnybar råvara som också garanterar en komposterbar och återvinningsbar förpackning.

Cycobox
Företaget Cycobox grundades 1970. Det förvärvades av Lantero Group år 2005. Cycobox har sedan starten fokuserat på att växa med sina kunder och anpassa sig till nya situationer. Lantero Groups ägande ger oss styrkan hos ett multinationellt företag med industriell inriktning. Cycobox utgör tillsammans med tre företag som tillverkar hopvikbara lådor koncernen Leca Graphics Group.

Cycobox webbplats: www.cycobox.lecagraphics.com