Pressmeddelande
23 jun 2020, 8:00 CET

Ny treskiktsliner först ut från KM7 - världens modernaste kartongmaskin

BillerudKorsnäs lanserar nu Pure Performance, en White Top Kraftliner som tack vare en unik treskiktskonstruktion lyckas kombinera styrka med en överlägsen tryckbarhet och renhet i samma material.

Pure Performance produceras sedan drygt ett år på världens modernaste kartongmaskin KM7, på BillerudKorsnäs i Gruvön. Produkten har fått stor uppskattning hos kunder inom den globala wellpappsindustrin tack vare dess unika styrka, tryckbarhet och goda körbarhet. Treskiktskonstruktionen ger en optimal lösning:

  • Det översta skiktet består av vita korta fibrer som är optimerade och väl fördelade för överlägsen tryckbarhet
  • Det understa skiktet består av oblekta långa fibrer som skapar maximal styrka
  • Mittskiktet skapar en bulk som ger kartongen maximal styvhet

”Treskiktskonstruktionen och de höga styrkeegenskaperna innebär att kunden kan gå ner ett ytviktssteg jämfört med en konventionell White Top Kraftliner. Kombinationen av denna överlägsna styrka och dess tryckbarhet gör Pure Performance till en unik produkt som möjliggör lättare förpackningslösningar och hållbarhetsbesparingar. Vi är väldigt glada att kunna tillgodo se kundernas allt högre krav på hållbara förpackningslösningar”, säger Rolf Gustafsson, Business Segment Director Containerboard på BillerudKorsnäs.

Pure Performance är ett nytt tillskott till BillerudKorsnäs produktfamilj Pure Liners. Alla BillerudKorsnäs liners är baserade på 100 procent återvinningsbara nyfibrer med ursprung i hållbart skogsbruk. Pure Performance möter också marknadens omfattande krav på produkt- och livsmedelssäkerhet.

För ytterligare information, kontakta:

Rolf Gustafsson, Business Segment Director Containerboard, 46705730086,

Rolf.Gustafsson@billerudkorsnas.com

Louise Wileen Bjarke, Head of Press, +46722103514,

Louise.wileenbjarke@billerudkorsnas.com