Pressmeddelande
15 dec 2022, 8:00 CET

Billerud i toppskiktet i hållbarhetsrankning

Billerud fick ännu fler poäng 2022 än förra året och behåller därmed sin position som ett av världens mest hållbara företag i sin bransch. Årets resultat från de globalt erkända hållbarhetsrankningarna från Dow Jones visar att Billerud fortfarande är ett av de ledande företagen inom kategorin Containers & Packaging.

 

Dow Jones hållbarhetsrankningar bygger på S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA), som är en omfattande årlig utvärdering av företagens hållbarhetsarbete och resultat. Dow Jones Sustainability World Index omfattar de 10 högsta procenten av företag bland mer än 2 500 börsnoterade företag.

 

CSA bygger på en analys av företagsstyrning, miljöprestanda och sociala prestationer, uppdelat på 23 kategorier. Billerud fick totalt 81 poäng 2022 (av 100), fem poäng mer än förra året, vilket innebar att företaget placerade sig inom de 10 högsta procenten i branschen i S&P Global Corporate Sustainability Assessment 2022.
 

”Jag är mycket glad och stolt över att Billerud fick fem poäng mer än förra året. Vi har arbetat proaktivt med hållbarhet i många år och strävar efter att ständigt förbättra oss. Vårt fortsatta fokus är att undanröja hinder så att våra kunder kan känna sig trygga med att göra hållbara förpackningsval”, säger Matthew Hirst, EVP Commercial and Sustainability på Billerud.


Läs mer: https://www.billerud.com/sustainability

 

 

 

För frågor kontakta:

Jennie Pettersson, Sustainability Manager, +4670-5380843, jennie.pettersson@billerud.com

 

Louise Wileen Bjarke, Head of Press, +4672-210 35 14, louise.wileenbjarke@billerud.com
Billerud levererar papper och förpackningsmaterial som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är ett världsledande företag inom pappers- och förpackningsmaterial av premiumkvalitet tillverkade av nyfiber, och har ett starkt engagemang för hållbarhet, kvalitet och kundvärde. Företaget har nio produktionsenheter i Sverige, USA och Finland, cirka 5800 anställda i fler än 13 länder och kunder i fler än 100 länder. Billerud är noterat på Nasdaq Stockholm.
www.billerud.se