Pressmeddelande
17 aug 2023, 8:45 CET

Billerud inför ny regional organisation för Europa och utser tillförordnad CFO

Billerud inför en ny organisation som innebär att bolaget harmoniserar och driver sin verksamhet i två tydliga geografiska regioner - Europa och Nordamerika. Billerud utser vidare Andrei Krés till tillförordnad CFO med omedelbar verkan.Matthew Hirst, tidigare EVP Commercial, har utsetts till President för Billerud Europe och kommer att leda den nya europeiska organisationen som består av funktionerna Commercial, Operations och Procurement & Wood Supply. Kevin Kuznicki kvarstår som President för den nordamerikanska organisationen. 

– Jag är glad att Matthew har tagit uppdraget att leda region Europa, och jag är övertygad om att han kommer att ta regionen framåt på resan att utmana konventionella förpackningslösningar och skapa morgondagens förpackningar, säger Ivar Vatne, tillförordnad VD och koncernchef för Billerud.

– När vi blickar framåt har vi nu en harmoniserad, tydlig och enkel organisationsmodell med två geografiska regioner som kommer att skapa värde i varje marknad, fortsätter Ivar Vatne.

– Jag är övertygad om att den nya strukturen för Europa kommer att skapa positiva synergier för hela den europeiska värdekedjan och bidra till en bättre långsiktig lönsamhet, säger Matthew Hirst, utsedd till President för Billerud Europa.

Dessutom har Andrei Krés utsetts till tillförordnad CFO och kommer att ingå i koncernledningen. Andrei Krés har en kandidatexamen i företagsekonomi från Lunds universitet och har haft olika befattningar inom Billerud, senast som Vice President för Group Finance.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ivar Vatne, tillförordnad VD och koncernchef, Billerud, +46 70 373 35 07
Billeruds presstjänst, +46 920 24 04 91, press@billerud.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 17 augusti 2023 kl.08.45 via ovanstående kontaktpersoner.