• Mat och Dryck
  • Artikel

Förpackningssuccé på andra sidan jorden

Nya Zeeland ligger så långt bort från Skandinavien man kan komma. Där är kiwiodling en blomstrande bransch och den största leverantören är Zespri International Limited.

Zespri exporterar varje år 85 miljoner lådor kiwifrukt till 55 hamnar runt om i världen. Sjövägen tar det fyra veckor att nå den europeiska marknaden. Lastpallarna staplas på varandra och förvaras svalt i upp till sex månader och skeppas sedan i kylcontainrar. När de når vissa asiatiska marknader utsätts lådorna för mycket varma och fuktiga förhållanden, vilket ställer höga krav på förpackningarna.

 

New Billerud Flute® är idealisk för dessa utmanande förhållanden. De långsamt växande skandinaviska skogarna ger en stark nyfiber som gör vår fluting till den starkaste i världen. Nästa steg i processen är att simulera de verkliga förhållanden som förpackningarna utsätts för och optimera designen. Vårt koncept kallar vi True Performance vilket omfattar tre huvudområden:

TID – förmåga att klara långa transporter
KLIMAT – varierande förhållanden såsom fuktighet, temperatur osv
BELASTNING – konstant belastning under lång tid
Ett trepartssamarbete startades mellan huvudintressenterna BillerudKorsnäs, Zespri International och nyzeeländska Amcor Kiwi Packaging. Material- och designtester genomfördes i BillerudKorsnäs laboratorium, Box Lab.

Framgång tillsammans
Samarbetet med Zespri och Amcor är inte unikt. BillerudKorsnäs samarbetar med fler än 1000 partner i drygt 120 länder för att hitta nya, smartare förpackningslösningar. Papperskvaliteten varierar över världen men det nyfiberbaserade materialet från BillerudKorsnäs är idealiskt för internationella företag vars produkter har långa, krävande leveranskedjor.

Se även

Corrugated Materials

Fluting och liners i världsklass för wellpappförpackningar.

Röda siffror – hur vi alla kan rädda saftiga tomater

Vi kan alla bidra till att minska matavfallet på jorden. Vad händer och hur vi alla kan göra skillnad.

Styrka – en hel vetenskap: nästa utvecklingssteg inom förpackningar

Wellpapp var en innovation redan när materialet först dök upp på marknaden. Nu erbjuder vi nästa utvecklingssteg – världens starkaste fluting.