KM7 världens modernaste kartongmaskin

Vi har byggt KM7 för att kunna leverera en global marknad med hållbart, högkvalitativt förpackningsmaterial av starka, primära fibrer från ansvarsfullt skötta nordiska skogar. Det är en stor del av vår resa att göra skillnad, bekämpa klimatförändringar och bidra till en hållbar framtid.

Please accept Marketing cookies to view this content.

Ett stort skifte för branschen

En av Sveriges största industriella investeringar någonsin, för att erbjuda en växande marknad med premiumpapperbaserat förpackningsmaterial.

Ett stort skifte för innovation

En kapacitet på 100 miljoner enliters mjölkförpackningar om dagen. Dessutom: kapacitet till lägre ytvikter, högre renhet och kvalitetsförbättringar.

Ett stort skifte för miljön

Högre energieffektivitet. Och som alltid: 100 % ren nyfiber från en förnybar råvara.

Kapacitet
550 000 ton
Längd
350 meter
Lagringsutrymme
20 000 m2
Drifthastighet
60 km/h

Kapacitet för hög tillgänglighet

Att världens befolkning växer samtidigt som miljömedvetenheten ökar har lett till en ökande global efterfrågan på klimatsmarta förpackningar. . Vår nya kartongmaskin, med en årlig kapacitet på 550 000 ton, hjälper till att fylla utbudsklyften. När Billerud alla bruk är i full drift kommer de tillsammans att säkerställa hög tillgänglighet och högre servicenivåer – och leverera större volymer på kortare tid.

Ett brett utrymme för innovation

Den nya, stora och toppmoderna kartongmaskinen är inte bara snabb, den är dessutom exakt, och tillverkar material med enastående jämn kvalitet, mätt på ett tjugotal kvalitetsparametrar. Men det som verkligen öppnar för innovation är maskinens förmåga att producera liner, kartong och vätskekartong i superlättvikt.

Prestanda för hållbarhet

Maskinen innebär tydligt ett stort skifte mot hållbarhet, när det gäller energieffektivitet, förnyelsebart råmaterial och återvinning av produkter. Samtliga delsystem i den enorma maskinen bygger på beprövad teknik – det är finjusteringarna, integrationen och optimeringen som gör skillnaden.

Se även

Video

Det perfekta läget

Omgiven av ansvarsfullt förvaltade skogar ligger världens mest avancerade kartongmaskin, byggd för att producera klimatsmart vätskekartong...

Följ framstegen

Följ det gigantiska byggprojektet, steg för steg, från januari 2017 till maj 2019. Fler än 1 000 underleverantörer har deltagit i projektet.

Kapacitet för hög tillgänglighet

till en ökande global efterfrågan på klimatsmarta förpackningar. Vår nya kartongmaskin, med en årlig kapacitet på 550 000 ton, hjälper till att...