Nyhet
18 okt 2018, 8:30 CET

Allt ljus på pappret – BillerudKorsnäs firar European Paper Bag Day

Den 18 oktober är det dags för den allra första European Paper Bag Day. Då firar BillerudKorsnäs i samarbete med med andra ledande tillverkare av kraftpapper och påsar i Europa papperskassens förtjänster, för att påvisa att papperskassar är ett mer hållbart alternativ till konventionella plastpåsar.

Och världen är lyssnar. Konventionella plastpåsar är nu för tiden synonyma med föroreningar i haven och den allt större elefanten i rummet: Klimatförändringar. Användningen av papperskassar ses inte längre som orimligt mål, utan istället som ett pålitligt, hållbart alternativ.
 
Till skillnad från engångsplastpåsar, så är papper naturligt nedbrytbart och bryts ner inom ett par månader. Papperskassar som produceras i Europa är tillverkade av förnybara råmaterial från hållbart skogsbruk. BillerudKorsnäs papper, till exempel, är till 100% tillverkat av primärfibrer från Skandinaviska skogar där minst två nya träd planteras för varje träd som används.
 
European Paper Bag Day anordnas som ett initiativ av The Paper Bag Platform, som i sin tur har två andra organisationer som avsändare: CEPI Eurokraft och EUROSAC. Som del av plattformen ser BillerudKorsnäs det här som ett perfekt tillfälle att öka kunskapen kring de vinster i hållbarhet som finns om man använder papperskassar jämfört med om man använder mer konventionella alternativ.


 

Vi oroas av plastberget skapat av engångsförpackningar som växer i affärer över hela världen, och ännu mer av plastnedskräpningen som förgiftar våra hav. Om initiativ som det här kan öka medvetenheten och driva en förändring så är vi glada att kunna bidra till det
Malin Ljung Eiborn, Director Sustainability and Public Affairs at BillerudKorsnäs


 
“Under European Paper Bag Day så kommer du att se många intressanta insikter kring bärkassar av papper i våra digitala kanaler. Sprid gärna vidare. Kunskap är makt, och ju bättre informerade folk är, desto större chans har vi att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid tillsammans”, säger Malin Ljung Eiborn.
 
Om European Paper Bag Day
“The Paper Bag” plattformen grundades 2017 av ledande europeiska papperstillverkare och producenter av pappersbärkassar – bland dem BillerudKorsnäs. Plattformen är helt dedikerad till att föra ut fördelarna med pappersförpackningar.

Läs mer om European Paper Bag Day här
 
Här kan du ladda ner fakta om papparskassar och European Paper Bag Day

Se även

Konsument och Lyxvaror Artikel

What if a paper bag could change the world?

Plastic packaging accounts for half of plastic waste globally. 91% of the 9 million tonnes of plastic ever produced in the world has not been...

Besök vår nya sida med hållbarhetsfakta kring bärkassar av papper

Konsument och Lyxvaror Artikel

Klarar papperspåsar utmaningen? Inga problem

Miljöfördelarna med att använda engångspåsar av plast ifrågasätts över hela Europa och världen. Men kan papperspåsar ersätta dem och klara...