• Konsument och Lyxvaror
  • Artikel

Klarar papperspåsar utmaningen? Inga problem

Miljöfördelarna med att använda engångspåsar av plast ifrågasätts över hela Europa och världen. Men kan papperspåsar ersätta dem och klara tyngden av tunga varor som böcker och juicepaket? Vi bestämde oss för att utsätta vårt nya kraftpapper BillerudKorsnäs Xpression Tough för ett … ovanligt test.

Please accept Marketing cookies to view this content.

Ingen skulle väl komma på tanken att ersätta träningsutrustning med papperspåsar fulla av tunga föremål som böcker och juicepaket. Men det är möjligt. För att testa vårt nya superstarka och draghållfasta kraftpapper Xpression Tough gjorde vi just det – som du ser ovan.

Visst är det en rolig grej, men vår ambition är allvarligt menad och vi använder filmen för att väcka uppmärksamhet.

Det faktum att 8 miljarder plastpåsar för engångsbruk slutar som skräp i Europa talar sitt tydliga språk. Många länder uppmuntrar till mindre plastkonsumtion, eller förbjuder engångsartiklar av plast helt och hållet. Man kan också se trenden av en mer hållbar livsstil hos allmänheten.

De flesta känner till att papper är ett biologiskt nedbrytbart och förnybart hållbart alternativ till plast. Men många tvivlar på papperspåsens förmåga att ersätta påsar av tjockt papper när man bär tunga föremål.

Därför är vi stolta över att kunna presentera vårt starkaste papper hittills. Nu kan vi erbjuda ett material som kan konverteras till bärkassar, som beroende på storlek garanterat klarar en vikt på 11 kg, men testas för 17 kg och uppåt.

Det betyder att det går åt en väldig massa böcker för att sätta en bärkasse av Xpression Tough på prov. Du skulle troligen ge upp före påsen.

Men vi uppmuntrar dig att testa. Xpression Tough är redo för utmaningen.

Se även

Utmana ditt ekologiska avtryck

En stor del av vårt avfall är tyvärr inte komposterbart, och bör heller inte hanteras som sådant. Det tar i själva verket mycket längre tid än vi

Uthållighetstest – håller papperspåsar måttet?

Hur användbar är egentligen en papperspåse? I den här korta filmen fokuserar vi på hur mycket vikt en papperspåse klarar av.