• Konsument och Lyxvaror
  • Artikel

En förpackningsevolution

Dagens konsumenter vill ha hållbara produkter. Faktum är att hållbarhet för många är en avgörande faktor i köpbeslutet. Med CrownBoard Prestige bidrar du både till en mindre miljöpåverkan och stora kostnadsbesparingar – i genomsnitt ca 10 %. Samtidigt som du hjälper dina kunder att göra ett hållbart val.

Som konsumenter uttrycker vi vilka vi är genom våra val – genom bilen vi kör, kläder vi har på oss och varumärkena vi gillar. Det handlar inte bara om status eller smak, utan också om identitet och värderingar. Många konsumenter säger att de är beredda att betala mer för hållbara produkter. Men om ett varumärke vill ha en trovärdig miljöprofil måste det återspeglas i allt som hör varumärket till – även hur produkten är förpackad.
Please accept Marketing cookies to view this content.

Låt förpackningen bli en konkurrensfördel

Vi kan på ett enkelt sätt hjälpa dig att optimera förpackningen, skära kostnader och minska miljöpåverkan, allt på ett bräde. Knepet är att förpackningen ska väga mindre utan att det påverkar förpackningsegenskaperna. Det är vad vi kallar lightweighting. Det låter sig göras tack vare det unika styrke/vikt-förhållandet hos CrownBoard Prestige. Och fördelarna med vårt nya material är många. En lättare förpackning betyder mindre åtgång av råvara, lägre energikonsumtion, mindre spill och minskat behov av transporter och lager. Resultatet är dessutom mindre miljöpåverkan och stora kostnadsbesparingar – i genomsnitt ca 10 %.
 
Ett lightweightingprojekt börjar som regel med en workshop i förpackningsoptimering tillsammans med vårt team i Carton Solutions. Där tar vi hand om alla aspekter, konstruktion, tester och verifiering med hänsyn till både hantering, effektiv produktion och konvertering.

 

Styrka = hållbarhet

Vårt förpackningsmaterial lever upp till alla de hårda krav som ett premiumvarumärke kan tänkas ställa. Vare sig det gäller styrka, utseende eller hållbarhet – CrownBoard möter kraven.

CrownBoard tillverkas av rena nyfibrer, en förnybar råvara från våra nordiska skogar. Och inte nog med att träden odlas ansvarsfullt här – de växer även långsamt i vårt nordiska klimat vilket gör träfibrerna långa och starka. En enorm fördel då styrka är en kritisk egenskap för förpackningskartong och som dessutom gör materialet mer miljövänligt.

• Starka nyfibrer kan återvinnas ca 6 gånger.
• Kartong som är uppbyggd i flera lager har styrkan att ersätta plast inom många områden, med mindre miljöpåverkan.
• Ett starkt material ger förpackningar som tål hela kedjan av transport och hantering, med mindre skador som följd.
• Styrka, styvhet och stabilitet ger bättre körbarhet i tryck och konvertering och därmed mindre spill.

Designa med CrownBoard

För att visa på designmöjligheterna med CrownBoard, har vi tagit fram en provbok full av olika trycktekniker och inspirerande visuella effekter. Vi tog det dessutom ett steg vidare: vi använde utvalda artwork från provboken som dekor på tre ikoniska förpackningar som skapats av teamet på Carton Solutions. Den färdiga förpackningen, demonstratorn, som visas i den här artikeln har vi kallat Evolution.

En hållbar lösning – viktigt varje gång ”lyx” eller ”premium” definieras som något autentiskt, naturligt och rent.

Demonstratorn Evolution ska ses som ett exempel på en förpackning som passar in överallt där ”lyx” eller ”premium” definieras som något autentiskt, naturligt och rent. Ett sammanhang där hållbarhet gör en viktig skillnad. Man kan t ex tänka sig förpackningar för finare kosmetika eller andra produkter för skönhet och hälsa. Produkten och förpackningen kompletterar varandra perfekt och ger konsumenten den rätta upplevelsen.

Fakta Evolution-demonstratorn

Material: CrownBoard Prestige 265 gsm/355µm/14.0 pt
Tryckfärg: Vanson UV TIO
Trycklack: Novaset 4401/40 ECO Neutral
Fole: Kurz Alofin Matt (silver) + Foilco 101F00/s (pärlemor)
UV-lack: TOYOINK UV Varnish Screen excure
Prägling

Beställ dina prover idag!

Kontakta din lokala säljare för att beställa demonstratorer, produktprover, broschyrer eller nya provboken. Provboken är en guldgruva för inspiration och information, fullmatad med tryckeffekter och tekniker som visar vilka möjligheter som öppnar sig med CrownBoard Prestige, CrownBoard Artisan och CrownBoard Craft. Din säljare finns alltid till hands om du har frågor om CrownBoard eller behöver mer prover eller annat material.

Se även

Upptäck mer om CrownBoard

CrownBoard är mer än bara ett fantastiskt material. Du får också den kunskap och support du behöver för en optimal förpackningslösning.
Konsument och Lyxvaror

En ocean av möjligheter

Att skapa en exklusiv förpackning till champagne, whisky eller andra lyxdrycker är ett mer komplext konststycke än du kanske tror. Dels krävs...
Konsument och Lyxvaror Artikel

Ett värdefullt intryck

Förpackningen är en oerhört viktig del av varumärkesupplevelsen – och inte minst ett kraftfullt redskap som skapar mervärde till din produkt och...