Att sommarjobba hos oss

Varje sommar söker vi ett stort antal sommarjobbare. Våra sommarjobbare har en viktigt uppgift – att hålla produktionen igång för att fortsätta tillverka morgondagens förpackningar. Vi erbjuder fantastiska möjligheter för dig som både vill ha bra erfarenheter för framtiden och arbeta för en mer hållbar framtid.

Billerud söker varje år cirka 450 sommarjobbare runtom i vår verksamhet till flera orter i Sverige och Finland. Du kan sommarjobba inom produktion, mekanik och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete.

Du har en hel del att välja på!

Ansökningstiden för 2023 års sommarjobb är öppen mellan 21 december och 28 februari. Läs mer och sök ditt sommarjobb.

Inför ditt sommarjobb

Förutsättningar för sommarjobb

Sommarjobben har varierande längd på mellan 2-16 veckor under tiden maj-augusti, beroende på uppgift och produktionsanläggning. Arbetstiderna kan vara dagtid, kontinuerlig skiftgång eller tvåskift.

Observera att du måste ha fyllt 18 år innan du kan få anställning hos oss och att du måste kunna visa upp godkända betyg från slutförd eller pågående gymnasieutbildning. Inom vissa områden rekryterar vi enbart personer med relevant högskoleutbildning.

Säkerhet först!

Billerud månar om en säker arbetsmiljö och verkar för en drogfri arbetsplats. Som arbetssökande och medarbetare hos oss kan du därför bli ombedd att lämna ett drogtest innan anställning. Det är också viktigt att du förstår säkerhetsföreskrifter på svenska i tal och skrift.

Tips till din ansökan

  • Håll koll på mailen du anger i din ansökan, du kommer få mer information där.
  • Vad tydligt I din ansökan (CV) gällande vilka erfarneheter du har kopplat till kravprofilen I annonsen. Till exempel skriv ut om du har gymnasiebehörighet, truckkörkort etc.
  • Har du jobbat hos oss tidigare? Ange det i ansökningsformuläret.

Träffa våra tidigare sommarjobbare

Linnea-Adolfsson-1500x1000.pngLinnea Adolfsson sommarjobbade hos oss under sommaren 2022 och har nu fått fortsätta sin anställning hos oss.

Linnea – Vilka tips till du ge framtida sommarjobbare på Billerud?

"Jag känner verkligen att lärt mig lärt mig mycket i sommar. Det är också kul att företaget sett och uppskattat jobbet som jag gjort som sommarjobbare. Så det jag vill tipsa andra som vill söka till Billerud om är vara väldigt öppen för att testa något nytt. Våga ta för dig, ställ många frågor och visa att du är intresserad av att lära dig nytt så kommer det bli superkul!"

Läs hela Linneas intervju eller andra tidigare sommarjobbare

Se även

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Linnea Adolfsson

Linnea började jobba på Billerud inom grovstädning med många olika uppgifter och utmaningar. Nu är hon på väg mot en anställning.