Möt semestervikarie Lisa Hilferink

När ingenjörsstudenten Lisa Hilferink sökte sommarjobb med anknytning till hållbarhet föll valet på Billerud. Under sommaren 2017 arbetade hon som Förpackningsutvecklare för Bag Solutions på produktionsorten i Kalix. 

 

Varför sökte du sommarjobb hos Billerud?

För att företaget verkade intressant och jag har alltid varit extra intresserad av hållbarhet och frågor som rör det ämnet.

Berätta lite om ditt sommarjobb

Jag har fått driva ett eget projekt inom förpackningsdesign där jag har fått planera och avverka min egen designprocess med målet att ta fram ett nytt koncept för en hållbar påse till frukt- och gröntavdelningen i livsmedelsbutiker.

Hur har mottagandet varit på företaget?

Det har varit bra, jag fick tre dagar i maj att lära känna arbetsplatsen innan arbetet drog igång på riktig då jag testa på att prototypa och lägga upp en grov projektplan tillsammans med min chef.

Vilka erfarenheter tar du med dig från jobbet?

Ansvar och planering. Det gäller att känna sig trygg i sig själv och sina kunskaper när man får ett mål och sedan ska ta sin egen väg för att nå det. Men det har också varit det absolut roligaste med sommarjobbet, jag har fått testa mina kunskaper skarpt och lärt mig otroligt mycket både om pappersindustrin men även inom förpackningsutveckling och hur jag själv löser eventuella problem.

Den största utmaningen som jag har upplevt har varit min bristande kunskap inom just pappersindustrin. Jag visste nästan ingenting om industrin, men eftersom att det finns andra på arbetsplatsen som är experter inom de områdena kan man rådfråga. Den bristande kunskapen har även varit till min fördel eftersom jag inte har begränsat mig i mina idéer för vad som kan och inte kan fungera utefter tidigare erfarenheter utan jag har istället fått testa mig fram och tagit fram koncept.

Kan du tänka dig att jobba på Billerud i framtiden?

Absolut! Under sommaren har jag verkligen fått upp ögonen för förpackningsdesign. Man kan gå från idé till prototyp på bara några minuter och få direkt feedback på sin idé, det är helt klart en stor fördel när man arbetar med papper.

Se även

Lediga Tjänster

Sök bland våra lediga tjänster här.

LinkedIn

Välkommen att följa oss på LinkedIn.

Våra produktionsanläggningar

Klicka här för att se var vi finns.