Möt semestervikarie Rikard

Det här är Rikard Harila. Han vikarierar som operatör på Renseriet (sommaren 2015). Rikard har en bakgrund inom processindustrin med tjänster på bland annat Seskarösågen och närmast från Northland.

Berätta om vad du gör en vanlig dag på jobbet?

Vi jobbar på ett så kallat ”rullande schema” och är stationerade två timmar på ett antal olika platser på Renseriet. Hur dagen börjar beror delvis på var min kollega befinner sig som jag ska avlösa. Idag började jag i trucken för att lasta material. Det innebär att jag tömmer lastbilar på virke samtidigt som jag hela tiden ser till att verket har tillräckligt med material för att rulla på.

Jag kör även träflis med traktor, går ronderingar på renseriverket – där går man igenom maskinerna och håller efter så att allt fungerar som det ska. Därefter går jag till operatörsrummet för att övervaka processen och sen tillbaka för att lasta virke.

Varför valde du Billerud?

Delvis för att ha ett jobb här hemma, men även för att få en bra kombination i arbetet genom att både köra maskin och vara operatör. Dagarna går så fort när man vet att det blir bra variation på jobbet.

Var är det bästa med att jobba här?

Jag trivs bra med kollegorna och variationen på jobbet, det kan inte bli så mycket bättre än det! Det finns också mycket att lära sig, jag försöker alltid haka på när något händer så man får lära sig mer.

Kan du tänka dig att jobba för Billerud i framtiden?

Det är ju planen, att få visa vad man kan och förhoppningsvis få chansen att fortsätta.

 

Se även

Möt semestervikarie Pauline Sjögren

Paulines sommarjobbar på KM5 i Frövi med att arka papper.

Möt semestervikarie Katarina Winsa

Läs mer om sommarjobbet som Inköpare på Billerud i Kalix.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.