Möt semestervikarie Katarina

Möt semestervikarien tillika ingenjörsstudenten Katarina Winsa. Hon vikarierade första gången på Billerud sommaren 2015 som Inköpare på inköpsavdelningen.

Berätta om vad du gör en vanlig dag på jobbet?

Förenklat handlar det om att köpa in både varor och tjänster. En stor utmaning är att alltid göra avvägningen att ha ett tillräckligt men inte för stort lager, eftersom ett för stort lager blir dyrt samtidigt som det blir mycket kostsamt om produktionen står stilla på grund av att det inte finns reservdelar till hand.

Varför valde du Billerud?

Det var många olika anledningar. Dels för att det är relevant för min utbildning, men även för att jag vill vara i Kalix. Sen har jag alltid haft Billerud i bakhuvudet, det är ett viktigt och stort företag som jag är nyfiken på.

Vad är det bästa med att jobba här?

Dels tycker jag att det är ett kul gäng med bra dynamik, sen känns det väldigt utvecklande att man alltid lär sig nya saker. Många här på avdelningen är pedagogiska och intresserade av att lära ut vilket alltid uppskattas.

Kan du tänka dig jobba för Billerud i framtiden?

Jag har ännu inte bestämt vilken inriktning jag kommer välja i studierna men jag känner mig så klart positiv till det. På grund av sommarjobbet har jag till exempel blivit mer intresserad av att gå en teknisk inriktning i skolan, istället för ekonomi som var min första plan.

Se även

Möt semestervikarie Atte Forslund

Atte sommarjobbar på PM1 i Jakobstad som produktionsplanrerare. Det här är tredje sommaren med Billerud.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Patrik Westlin

Här kommer en presentation om Patrik Westlin som pluggar Industriell Ekonomi på Luleå Tekniska Universitet och jobbar sin första sommar i Gävle.