Möt semestervikarie Atte Forslund

Under sommaren får ni möta några av våra sommarjobbare på olika orter. Idag är det Attes tur som sommarjobbar på PM1 i Jakobstad.

Hej! Jag heter Atte, jag är 23 år gammal och ska börja mitt fjärde studieår till diplom-ingenjör i Åbo.

Varför sökte du sommarjobb hos oss på Billerud?

Det här är min tredje sommar på Billerud i Jakobstad. Somrarna 2016 och 2017 jobbade jag i skift på längdskäraren. På grund av att jag trivdes de tidigare somrarna så var det ett självklart val för mig att söka på nytt, bara att denna gång i andra uppgifter.

Vad jobbar du med hos oss?

I sommar jobbar jag som produktionsplanerare i Jakobstad. Till mina arbetsuppgifter hör planering av produktionen på pappersmaskinen, längdskäraren och på omrullningsmaskinen. Detta innefattar hantering av beställningar, godkännande av beställningar, prov-beställningar och hur och när de körs mm. Helt enkelt ett väldigt intressant och lärorikt arbete!

Vi värdesätter nya perspektiv. Har du under din tid här sett något som vi kan bli bättre på?

Jag fick en positiv bild av Billerud direkt första dagen jag började sommaren 2016 och den bilden har bara förbättrats med åren. Första jag lade märke till var att arbetarnas säkerhet och trivsel är något som det sätts mycket vikt på, vilket enligt mig är viktigt. Jag är väldigt glad över att arbetarna här i Jakobstad är så öppna, glada och roliga att jobba med. Det underlättar jobbet avsevärt. Om jag skulle få föreslå något så skulle det vara att låta sommarjobbare se mera av produktionen. Det blir lätt så att man bara gör sitt ägnade arbete hela sommaren och man får en dålig helhetsbild av det man egentligen gör. Om sommarjobbarna skulle få pröva på en annan arbetsuppgift för en kort tid under sommaren, så tror jag att helhetsbilden skulle förbättras.

Se även

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.