Möt semestervikarie Patrik Westlin

Under sommarmånaderna har vi många semesteravlösare på plats runt om på våra olika bruk. Här kommer en presentation om Patrik Westlin som pluggar Industriell Ekonomi på Luleå Tekniska Universitet och jobbar sin första sommar i Gävle.

Varför sökte du jobb hos oss på Billerud?

- Jag valde att söka sommarjobb på Billerud eftersom jag är ifrån Gävle ursprungligen och ville testa något annat än stålindustrin, där jag har tidigare erfarenhet ifrån. BK gjorde mitt val av företag ganska enkelt eftersom de deltagit vid events uppe i Luleå, där jag träffat representanter för företaget och fått en god uppfattning redan på förhand.

Vad jobbar du med hos oss?

- Jag jobbar i sommar på företagets kvalitetsavdelning, QA, där kommer mitt huvudfokus ligga på att kalibrera och förbättra WIS-systemet på Pappersmaskin 4 (PM4) samtidigt som jag ska finnas som stöttning till mina kollegor under semestertiden för deras vardagliga arbetsuppgifter.

Vi värdesätter nya perspektiv. Har du under din tid här sett något som vi kan bli bättre på?

- Vi skulle kunna vara bättre kommunikation mellan olika avdelningar, även om det sker i stor utsträckning idag så finns det alltid utrymme för förbättring.

Se även

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.

Möt semestervikarie Hedda Bergqvist Kringstad

Hedda jobbar på Skiftlab I Gruvön, vilket innebär en mängd olika kvalitetskontroller av papper.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.