Möt semestervikarie Hedda Bergqvist Kringstad

Under sommarmånaderna har vi många semesteravlösare på plats runt om på våra olika bruk.

Hej Hedda! Berätta gärna vem du är?

- Jag är 22 år och kommer ursprungligen från Säffle. Jag pluggar sedan fyra år på Chalmers i Göteborg och har ett år kvar på utbildningen innan jag är klar civilingenjör.

Varför sökte du jobb hos oss på Billerud?

- Jag sökte mig till er och Gruvön för att jag gärna vill passa på att vara hemma i Säffle under sommaren. Gruvön passar bra och är en trevlig arbetsplats. Att dessutom få en labberfarenhet under tiden som man pluggar har man stor nytta av i fortsatta skolarbetet.

Vad jobbar du med hos oss?

- Jag jobbar på Skiftlab vilket innebär en mängd olika kvalitetskontroller av papper. Till exempel så kontrollerar vi absorptionsförmågan av vatten och dragstyrka på papper. Vi letar damm och partiklar. Och för exempelvis papper för kaffemuggar så kontrolleras kantinträngning av kaffe så vi säkerställer att pappret håller en god kvalitet.

- Nu första tre veckorna så har jag jobbat dagtid och haft lite småuppdrag inom Next Generation, bland annat har jag hjälpt till att samla ihop data över elförbrukningen för alla kommande instrument på nya labbet i KM7.

Berätta om en dag på jobbet!

- Nu börjar jag jobba på Skiftlab. Min dag börjar med själva skiftbytet en halvtimma innan vi går på passet. Där får vi information från skiftet som ska gå av sitt pass. Vi på Skiftlab har ansvar för två maskiner var, så första fyra timmarna är mest hektiska där vi tar de första pappers- och massaproverna. Klockan 8 tar vi paus för morgonmöte och kaffestund. Cirka kl. 9:30 så byter vi maskiner. Totalt har vi fem maskiner samt massaproduktionen som vi tar prover från så det är en hel del att göra.

Vi värdesätter nya perspektiv. Har du under din tid här sett något som vi kan bli bättre på?

- Jag har fått ett väldigt bra intryck av er som företag. Ni jobbar aktivt med både värdegrund och likabehandling vilket jag tycker är både bra och viktigt. Men om jag kunde önska så vore det kanske att se ett ökat samarbete mellan labb och pappersbruk, det tror jag vore bra på sikt.

(på nedersta bilden syns förutom Hedda även laboratorieingenjör Shaymaa Al-Taee som får några provresultat)

Se även

Möt semestervikarie Katarina Winsa

Läs mer om sommarjobbet som Inköpare på Billerud i Kalix.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.

Möt semestervikarie Viktor Wästersved Nyberg

Viktor vikarierar på Billerud i Karlsborg och är stationerad på affärsområdet packaging paper där han utvecklar nya förpackningsidéer.