Möt semestervikarie Pauline Sjögren

Under juli och augusti får ni möta några av våra sommarjobbare på olika orter. Idag är det Paulines tur som sommarjobbar på KM5 i Frövi.

Namn: Pauline Sjögren

Ålder: 20 år

Arbetsort: Frövi

Plugg/Annat: Tanken är väl att jag ska plugga till Djursjukvårdare eller Röntgensjuksköterska om jag kommer in på universitet i höst. Annars har jag tidigare jobbat i Vakten här på Billerud Frövi innan jag fick detta sommarjobb.

Varför sökte du sommarjobb på Billerud?

Egentligen skulle jag ha haft sommarlov och varit hemma men fick nys om att det behövdes en till sommarjobbare på bruket, så jag sökte och fick en plats.

Vad jobbar du med hos oss?

Jag är nere i Provarkivet på KM5 och tillhör dagtidsgruppen. För det mesta blir det att arka papper och att hjälpa till med att hålla en allmän ordning i området vi rör oss på.

Kan du beskriva en dag på jobbet?

Den börjar strax innan 07:00 med att byta om, kolla mail och om det kommit in någon order på kartong till kund. Sen kan det bli lite städning eller arkivera Tambour. Klockan 08:00 hämtar jag prover uppe på maskinplan som ska arkas till mindre ark som Kartonglabb använder. Har det kommit in en order så går jag ut i vårt andra provarkiv borta på EB och arkar upp kartongen i önskat format, förpackar och kör ut ordern med truck till TNT- rutan, där den sen ska hämtas av en budbil. Sen på eftermiddagen hämtar jag posten från källarplan och kör upp den till Maskinplan. Om det finns tid över kan jag spola i källaren, rensa plugg och städa i provarkivet. Sedan slutar min dag 15:30.

Se även

Möt semestervikarie Rikard Harila

Läs mer om sommarjobbet som Processoperatör på Renseriet på Billerud i Kalix.

Möt semestervikarie Lisa Hilferink

Läs om sommarjobbet som förpackningsutvecklare i för Bag Solutions i Kalix.

Möt semestervikarie Angelica Sroka

Angelica Sroka, 23, är ingenjörsstudenten inom Teknisk Design som för tillfället vikarierar på Billeruds produktionsanläggning i Karlsborg.