• Mat och Dryck
  • Artikel

Lieferando: matförpackningar utan kompromisser

Kvalitet, omsorg och noggrannhet in i minsta detalj är a och o för företag som levererar hämtmat. Detta gäller inte minst valet av det förpackningsmaterial som har direktkontakt med maten. Färskvaror förtjänar förpackningar gjorda av kvalitetsmaterial.

De flesta länder har bestämmelser som säger att förpackningar inte får kontaminera mat med farliga ämnen som kan skada människors hälsa eller matens känsliga organoleptiska egenskaper (främst lukt och smak). Men att välja förpackningsmaterial till känsligare livsmedel kräver noggranna överväganden. Exempelvis måste mat med högt fettinnehåll som utsätts för höga temperaturer hanteras så att risken för föroreningar från förpackningsmaterialet minskar.

Lieferando, en snabbväxande online leverantör av hemkörd färdigmat som pizza, pasta och sushi har valt BillerudKorsnäs papper av 100 % nyfiber för sina nya förbättrade pizzakartonger. Det främsta skälet är att det rena materialet garanterar en hög produktsäkerhet för företagets kunder. Nöjda kunder är det viktigaste för Lieferando, som inte vill kompromissa med förpackningarnas kvalitet. Kartongerna tillverkas av Schiettinger Gruppe i Auerswalde tillsammans med MB Karton Ernst Behrend i Berlin i Tyskland

BillerudKorsnäs rekommenderar användning av 100 % nyfiberbaserade förpackningsmaterial, fluting och liner, för förpackningar med livsmedelskontakt.

”Vi tror starkt på nyfiberns överlägsenhet och efterfrågan ökar ständigt. Miljö- och hållbarhetsfrågorna står ständigt på dagordningen och vi vill ta vårt ansvar i värdekedjan genom att minska förpackningsvikten och därmed miljöpåverkan. BillerudKorsnäs är en självskriven partner för oss eftersom företaget leder utvecklingen av högkvalitativa material för smarta förpackningslösningar”, säger Bernhard Schinner, Production Plant Manager vid Schiettinger.

”Vi vill utmana marknaden med modern teknik och hög kundnöjdhet. Det är därför naturligt att vi söker efter smartare förpackningar som kan framhäva vårt varumärke och skydda våra högkvalitetspizzor på bästa möjliga sätt”, säger Kai Hansen som äger Lieferando.

 

Se även

Corrugated Materials

Fluting och liners i världsklass för wellpappförpackningar.

Röda siffror – hur vi alla kan rädda saftiga tomater

Vi kan alla bidra till att minska matavfallet på jorden. Vad händer och hur vi alla kan göra skillnad.

Styrka – en hel vetenskap: nästa utvecklingssteg inom förpackningar

Wellpapp var en innovation redan när materialet först dök upp på marknaden. Nu erbjuder vi nästa utvecklingssteg – världens starkaste fluting.