Yrkestraineeprogram

Vi på Billerud utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella krävs en god balans av kompetens och erfarenhet. 

Billeruds yrkestraineeprogram ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i den produktionsprocess och det underhållsarbete som krävs för att skapa förstklassiga och förnybara material. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen och kunskap om den egna befattningen.

Yrkestraineeprogrammet startade första gången hösten 2021. Programmet inkluderar alla våra fem bruk i Sverige: Gävle, Skärblacka, Frövi, Karlsborg och Grums. Syftet med programmet är att säkra vår långsiktiga kompetensförsörjning inom viktiga befattningar; operatörer, el/automationstekniker och mekaniker.

Ansökningsperiod

Nästa programstart är hösten 2024 och vår ansökningsperiod öppnar under våren 2024.

Under ansökningsperioden, kan hitta våra tjänster genom vår sida för lediga tjänster.

I din ansökan vill vi att du motiverar varför just du ska få en plats i programmet!

Viktigast av allt är att du har viljan att lära och utvecklas. Vi uppmuntrar nytänkande och viljan att bidra till teamets framgång.

Mer om programmet

  • Utbildning: Du kommer att delta på teoridagar både digitalt och fysiskt tillsammans med vår utbildningsleverantör och alla andra traineer.
  • Praktik: I samband med teoridagarna kommer du att praktisera ute i verksamheten för att få ökad förståelse av processen och lära känna medarbetare på andra avdelningar.
  • Hemvist: Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor på avdelningen mellan utbildningsblocken.
  • Resor: Några resor till andra bruk kan förekomma under introduktion eller teoridagar.
  • Anställningsform: Provanställning som övergår till en tillsvidareanställning. Under traineetiden arbetar du dagtid, därefter kommer du arbeta i skift om du är anställd som operatör.

 

Vår rekryteringsprocess

  1. Rekryteringstester, logiskt och personlighetstest, för att vi ska kunna ta ett beslut fritt från fördomar! (Tips: träna på likande tester inför, bara en googlesökning bort) 
  2. Intervju med rekryterande chef och HR (Tips: Inför intervjun kan det vara bra att reflektera över varför du vill gå programmet och varför du tror att du blir en bra trainee) 
  3. Referenser från dina tidigare arbeten, praktikplatser eller utbildningar. (Kan även vara en tränare eller lärare.)
  4. Alkohol- och drogtest (på grund av säkerhetsaspekten gör alla som börjar hos oss dessa tester) 
  5. Antagning – Varmt välkommen till Billerud och en vardag fullproppad med nya upplevelser!

Vi kommer efter ansökningsperiodens slut påbörja urval och du kan förvänta dig någon form av återkoppling under maj månad.

Se våra lediga tjänsterMöt våra yrkestraineer

Sofie Strömberg

Läs mer om Sofie som gått vårt yrkestraineeprogram och som nu arbetar som operatör på Sulfatfabriken i Frövi.

Josefin Isaksson Wikström

Möt vår trainee Josefin som arbetar som el/automationstekniker på vårt bruk i Karlsborg.

Tilton Söderlund

Här får vi chansen att höra mer om Tiltons erfarenhet från vårt yrkestraineeprogram. Han arbetar nu på vårt bruk i Skärblacka som mekaniker.